Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

New eBooks available

Pyramids ebook

Pyramids ebook

Pyramids ebook

New eBooks available, Kindle Edition

Ancient History ebook

A+ A A-

MJERENJA ENERGETSKIH VRIJEDNOSTI U TUNELIMA RAVNE

Mjerenja osnovnih energetskih vrijednosti u podzemnom Prahistorijskom labirintu Ravne odvijaju se kontinuirano tokom čitave godine. Posljednje mjerenje je datirano na 9. septembar 2022.

Ovo su osnovna zapažanja:
  • Temperatura u tunelima je ovoga ljeta bila za 1-2 stepena Celzijusa viša nego tokom zimskog perioda i iznosila je je 14-15 stepeni;
  • Novi kisika je u granicama normale i ne pada ispod 19 stepeni uprkos brojnim turističkim posjetama
  • Koncentracije negativnih iona rastu kako se ulazi dublje u tunele i iznose od nekoliko hiljada negativnih iona po kubnom cnetimetru na ulazu u tunel do nekoliko desetina hiljada u dubljim sekcijama tunela. Ovo su ljekovite koncentracije za naš organizam.
  • Radioaktivnost u tunelima je višestruko niža od minimalno dozvoljene
  • Elektromagnetna radijacija i EM smog nisu prisutni u tunelima
  • Nivo životne energije je u odnosu na vanjsku okolinu je dvostruko i trostruko viši, a kod Megakeramičkog bloka K-2 čak četverostruko viši.
  • Nivo vlažnosti, koja je važna za stvaranje negativnih iona i vezivanje konglomerata u zidovima je i dalje visoka, i iznosi više od 80%.
Stručni tim Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' je zadovoljan ovim vrijednostima. Monitoring se nastavlja i nakon ljetnih mjeseci.

VIŠE >>>

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved